a novel by Reza Ghatok

A tale of 70 years history, political conflict and socio cultural issues of Bangladesh.

Sunday, February 5, 2012

Μητέρα-ένα μυθιστόρημα από τον Reza Ghatok

Αυτό είναι το μυθιστόρημα MAA (Μητέρα), γραμμένο από τον Reza Ghatok περιέχει 39 κεφάλαια, 32 υπο-κεφάλαια, 240 σελίδες, και μια σύντομη εισαγωγή από τον Reza Ghatok. Το μυθιστόρημα γράφεται εντελώς Μπενγκάλι. Αξίζει σίγουρα μια ματιά αν σας ενδιαφέρει να μάθετε τι συμβαίνει σε αυτό το μυθιστόρημα.

MAA (Μητέρα) είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα διήγημα Ρεζά Ghatok. MAA Μυθιστόρημα (Μητέρα), βασίζεται στην ιστορία μιας χήρας χωριό Μπενγκάλι ο οποίος ήταν 71 ετών και μητέρα 12 παιδιών. Έχει οκτώ γιους και τέσσερις κόρες, αλλά, δυστυχώς, τρεις από τους γιους της πέθανε. Παλαιότερος και νεότερος γιος πέθαναν από χολέρα και η δεύτερη μεγαλύτερος γιος πνίγηκε στη λίμνη. Ταυτόχρονα, μία από το γιο της έλειπε. Η ιστορία ξεκίνησε από την ημέρα του θανάτου του συζύγου της. Ήταν μια ημέρα πένθους στη ζωή της και το σημαντικότερο πιο θλιβερή ημέρα σχεδόν 50 χρόνια της ζωής του μαζί με τον σύζυγό της. Η χήρα που ονομάζεται Chhuti γεννήθηκε στις αρχές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην όχθη του ποταμού Baleshwar, το νότιο τμήμα του Μπανγκλαντές στο πλαίσιο Barisal. Chhuti ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά των γονέων της. Είχε πολλές αναμνήσεις της αλιείας με το θείο της Razu στον ποταμό Baleshwar στην παιδική της ηλικία. Hilsha είναι η χρυσή ψάρια του Μπαγκλαντές και ψάρευαν πολύ Hilsha από Baleshwar. Ο παππούς της ήταν ο πλοίαρχος σχολείο και το σπίτι καθηγητή. Chhuti Μπενγκάλι έμαθε γραφή και ανάγνωση, ανάγνωση Αραβικά, Αγγλικά και Μαθηματικά ανάγνωση από τον παππού της.

Σε ηλικία εννέα, Chhuti παντρεύτηκε και έστειλε στο σπίτι του πατέρα του-σε-νόμου. Η μητέρα-σε-δικαίου δίδαξε όλα όσα της διαχείρισης σπιτιού όπως το μαγείρεμα, τα λαχανικά αποφάσεων, αποφάσεων κέικ, το πλύσιμο πανί, Shari φθορά, τα μαλλιά ζώνη, φροντίδα μωρών, κ.α. Το πρώτο παιδί της γεννήθηκε όταν εκείνη ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών. Αλλά στην ηλικία του ενός το αγοράκι πέθανε από χολέρα. Ήταν η πρώτη απώλεια στην ευτυχισμένη έγγαμη ζωή της. Δύο χρόνια αργότερα ο δεύτερος γιος της γεννήθηκε. Αυτή τη φορά το αγοράκι έπεσε στη λίμνη στην ηλικία του ενός έτους και δεδομένου ότι δεν ήταν κανείς εκεί για να βοηθήσει ο ίδιος πνίγηκε. Ήταν η δεύτερη πένθος στη ζωή της. Κατά την περίοδο αυτή ημέρα ήταν πολύ τραυματικό και άγρυπνος. Έχασε ενδιαφέρον για το φαγητό, ακόμη και στην οικογένεια και τους φίλους της. Συνέχισε για δύο χρόνια και τελικά για τον τρίτο χρόνο ο ήλιος που τέθηκαν. Τρίτος γιος της γεννήθηκε. Τα πουλιά άρχισαν να τραγουδούν και η θλίψη πήγε στην άμμο του ποταμού Baleshwar.

Chhuti βιώσει τον πόνο της πείνας στη Βεγγάλη του 1943 λόγω της υφηλίου Πόλεμο και την πείνα του 1974 του Μπαγκλαντές. Βεγγάλης πείνα αυξανόταν μετά την Ιαπωνία Nevy επίθεση Burma. Burma ήταν η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ρυζιού στον κόσμο. Εκείνη την εποχή ο βρετανός κυβερνήτης αποθηκεύονται τρόφιμα για τους Βρετανούς και της Ινδίας και της Ιαπωνίας κολλήσεις σταμάτησε την εξαγωγή ρυζιού στην Ινδία από Burma. 20 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν πεθάνει από ασθένειες που γεννήθηκαν την πείνα και το νερό όπως η χολέρα και η δυσεντερία λόγω μαζικών πλημμυρών στη Βεγγάλη.

Ishan, ένας από τους γιους του Chhuti χάθηκε από το σπίτι στο χωριό τους. Ishan άφησε ορισμένα γαλακτοκομεία στο σπίτι του χωριού. Η γριά δεν θα μπορούσε να ξεχάσει Ishan έχασε το γιο της και, όταν είχε χρόνο, διάβασε γαλακτοκομεία της Ishan. Στις σελίδες των γαλακτοκομείων βρήκε πολλά ιστορικά γεγονότα και στοιχεία, κρίση της οικογένειας, την κοινωνική κρίση, οι εθνικές κοινωνικο-πολιτική κρίση, η Νότια-Ασίας πολιτική και τόσα θαμμένα πληροφορίες από ανεξάρτητες πόλεμο του Μπαγκλαντές, βιογραφίες πολιτικός ηγέτης μας, και πολλά άλλα χάνονται τα όνειρα ενός νεαρού οραματιστή.

MAA μυθιστόρημα εξερευνά πολλά ιστορικά γεγονότα σημαντικά για την απελευθερωτικού πολέμου του Μπαγκλαντές, το Πακιστάν στρατιωτικό σχέδιο πολέμου, Λειτουργία αναζήτηση Φως της 25ης Μαρτίου 1971, Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές από Bangabandhu Σέιχ Muzib, Ομιλία Ραδιόφωνο Tajuddin Αχμέντ της 10ης Απριλίου 1971, σε κάθε ραδιοφωνική Ινδία, Gohati, Ινδο-Pak πόλεμο του 1971, Παραιτήσεις του πακιστανικού στρατού, στις 16 Δεκεμβρίου 1971, δολοφονία του Bangabandhu στις 15 Αυγούστου 1975, δολοφονία των κρατουμένων στις 3 Νοεμβρίου 1975, επιστολή παραίτησής του συνταγματάρχη Ταχέρ από τον Στρατό, Τελευταία επιστολή του συνταγματάρχη Ταχέρ από τη φυλακή, Ανοικτή Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ηγέτη της αντιπολίτευσης και το λαό του Μπανγκλαντές από το Δρ Χουμαγιούν Αζάντ, και πολλά άλλα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα των 70 ετών του Μπανγκλαντές.

MAA (Μητέρα) αντιπροσωπεύει τη ζωή των ανθρώπων στο χωριό του Μπαγκλαντές δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και τα πρώτα στάδια του 21ου αιώνα. Εκτός από τα πολιτικά κινήματα και κοινωνικές MAA απεικόνιση (Μητέρα) είναι επίσης μια εξαιρετική λυρική ομορφιά. Τα γεγονότα δημιούργησαν και το λεπτομερή εξήγηση της σκηνικό, στο οποίο συμβαίνουν τα γεγονότα που αποτελεί δημιουργική και ποιητική αφήγηση ιστορίας δυνατότητες του Reza Ghatok. Αυτό δεν είναι ένα είδος φωτός ανάγνωση του βιβλίου. Αν θέλετε να διαβάσετε σοβαρή λογοτεχνία, αν θέλετε να διαβάσετε πώς να απεικονίσουν την κοινωνική ιστορία σε ένα σύγχρονο λογοτεχνικό έργο, το βιβλίο αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο στη λίστα σας ανάγνωση.

No comments:

Post a Comment